Vikend Izlet: Zeleni vir kod Olova

Vikend Izlet: Zeleni vir kod Olova

8.920 views
0
PODIJELI

Nakon mnogo uspješnih vikend izleta, pred nama je još jedan uspješan vikend izlet. Ovaj put naš cilj je ni manje ni više Zeleni vir kod Olova koji pripada Rijeci Bioštica.
Rijeka Bioštica duga je oko 30-tak kilometara. Bioštica izvire ispod planine Devetak kod sela Knežine u općini Sokolac. Dvije najveće pritoke su joj Blatnica iKaljina. Zajedno sa rijekomStupčanicom koja joj se pridružuje u Olovu čini rijeku Krivaju.
Upravo pored Bioštice nalazi se jedna od glavnih vikend destinacija stanovnika Olova, ali često i mjesto za predah svima onima koji putuju na relaciji Sarajevo-Tuzla.

zeleni_vir

 

Na 2-3 km od centra grada Olova nalazi se prelijepo izletište i kupalište Zeleni vir.
Izletište Zeleni vir je pogodno i za djecu jer posjeduje dio mobilijara za igrališta ali najvažnija činjenica i glavni adut ovoga izletišta je zvuk rijeke koja neutralizira stres od posla, obaveza,dugog putovanja…
Za jednodnevni pohod: okvirna cijena 20KM.
Zborno mjesto je u subotu (05.11.2016) u 7:00 h ispred Zemaljskog muzeja gdje ćemo se ukrcati u autobuse i krenuti prema Olovu.
Ne zaboravite ponijeti hranu i piće. Sendvič, voda i čokolada za energiju su obavezni, a sami procijenite koliko vam treba.
Uplata na dan polaska
BROJ PRIJAVA JE OGRANIČEN

Kontakt broj: 060/ 31 41 438

Meil: vikendmarketing@gmail.com (Sa naznakom Vikend Izlet:Zeleni vir kod Olova )
Organizator: TIM GDJE ZA VIKEND
NAPOMENA:Organizatori zadržavaju pravo otkazivanja izleta u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih osoba. Organizatori zadržavaju pravo pomjeranja datuma izleta u slučaju vremenskih neprilika, uz prethodnu obavijest.

 

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR