Veče Johanna Sebastiana Bacha

Veče Johanna Sebastiana Bacha

524 views
0
PODIJELI
  • 11.01.2017. u 19.30h
  • Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića, Sarajevo, BiH

 

Novu 2017. godinu Koncertna sezona Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu započet će s tri reprezentantna koncerta, čiji će sadržaji vjerujemo doprinijeti sadržajnosti umjetničke strane muzičke scene Sarajeva.

Tako je prvi januarski koncert (11. januar / Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića, 19.30h) naziva Veče Johanna Sebastiana Bacha  rezerviran za muzička ostvarenja jednog od najvećih genija u historiji muzike pisana za violu da gamba i čembalo, koja će u adaptaciji za violončelo i klavir izvesti eminentni umjetnici  Belma Alić (violončelo) te Jeremy Joseph (klavir).

Jednaku pažnju zaslužuje i koncert iz ciklusa Piano night (18. januar / Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića, 19.00h) kada će se na koncertnom podijumu uz odabranu pijanističku literaturu predstaviti studenti Odsjeka za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.  A kako zvuči jedan od najtalentiranijih orkestarskih sastava u BiH, javnost će se imati priliku uvjeriti u posljednjoj dekadi mjeseca januara, za kada je planiran nastup Gudačkog orkestra Muzičke akademije.

Profesionalnim interpretacijama gudačkog orkestra svakako će doprinijeti i ugodni ambijent Gradske vijećnice, koja će svoja vrata otvoriti perspektivnim umjetnicima 23. januara s početkom u 19.30 sati.

 

Ulaz na sva koncertna dešavanja je besplatan! Dobrodošli!

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR