NAJNOVIJE OBJAVLJENO

0

Gdje Za Vikend organizuje  izlet na Vlašić. Polazak iz Sarajeva je 07.10.2017. ispred Zemaljskog Muzeja.

  • Cijena povratne karte 50,00 KM
  • Datum polaska: 07.10.2017. godine.

U cijenu uključeno:

  • Prevoz na relaciji Sarajevo -Vlašić – i nazad.
  • besplatan WiFi
  • korištenje roštilja

Vremena polaska:

  • Sarajevo 07:00 (Zemaljski Muzej)
  • Vrijeme povratka sa Vlašića: 17:30
  • Uplata na dan polaska kod vozača

PRIJAVE ŠALJITE NA:

  • vikendmarketing@gmail.com

REZERVACIJA

 

Kažu da je Vlašić planina koja nikog neće ostaviti ravnodušnim – njena bajkovita priroda očarat će Vas bez obzira na godišnje doba. Bez obzira na dobnu starost, Vlašić je mjesto koje će svakom od nas ponuditi nešto u čemu možemo uživati.

Kuća Split se nalazi u samom centru SRC Babanovac. Zbog položaja i nadmorske visine Kuća Split predstavlja idealan smještaj za ljubitelje prirode i sporta bilo u zimskom ili ljetnom periodu.

APARTMANE MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU

0

Fm Jam Black Friday
► DJ Soul
► Indigo
Petak 15.09.2017.
Start 23h
Club Alibaba, Mostar
Hip Hop, R’n’B, Trap, Bass
————————–—-
Ne propustite i ostale evente:

Frenkie & DJ Soul
Helem Nejse
Subota 21h, Stari Grad
————————–—–
Audio InFunktion
Zlijay
Subota 23h
Club Alibaba, Mostar

 

 

0

U okviru jedinstvene i uzbudljive muzičke kampanje pod nazivom Tuborg Open, Sara Jo i Đorđe Miljenović (Sky Wikluh) će 29. septembra u Sarajevskom klubu Cinema Sloga prezentovati numere „Imam tvoju ljubav“ i „Samo ti“ kao i svoje druge poznate pjesme.
Navedeni singlovi su nastali na jedinstvenom Tuborg Beat-u kojeg je kreirao svjetski poznati producentski trio Major Lazer, te u live verziji stižu da se predstave sarajevskoj publici.
Tuborg i Cinemas Klub Sloga vas pozivaju da uživate u nastupu ovih sjajnih izvođača:
Sara Jo, mlada pop pjevačica iz Srbije, stekla je popularnost hitovima „Mahovina“, „Ko je ovde ko“ i „Nemam vremena za to“, te modernim i specifičnim pop zvukom osvaja top liste. Izvrsna pjevačica, ali i plesačica.


Đorđe Miljenović, muzičar i producent iz Srbije, publici poznatiji kao Sky Wikluh (član beogradskog hip-hop trojca Bad Copy), tokom svoje karijere je sarađivao sa brojnim umjetnicima kao izvođač i producent. Odnedavno se okrenuo rock&roll i blues muzici i sa bendom koji čine Lav Bratuša, Milan Mika Aćimović, Milorad Matić, Đorđe Todorović, Janko Mostarlić i Marko Milošević, objavljuje albume „Amovi“ i „Sam pao sam se ubio“ koji su u tom stilu. 


Zahvaljujući Tuborg Open kampanji, brojni svjetski izvođači su dobili jedinstvenu priliku da svako u svom stilu i muzičkom pravcu iskoriste Tuborg Beat i pretvore ga u nove lokalne, regionalne i svjetske hitove. Sa područja naše regije, odabrani su Đorđe Miljenović u ulozi producenta i ambasadora projekta, te Sara Jo, Frenkie i Who See, koji su koristeći jedinstveni Tuborg Beat uradili tri regionalna singla različitih žanrova, hip-hop, pop i rock: „Daj Ga Na Gas” energetska bomba u modernom trep stilu, gdje se prepliću agresivni vokali i zarazna melodija, „Samo ti“ osvježavajuća ljetna pop himna o zaljubljivanju, te „Imam tvoju ljubav“ u alternative rock beatu.
Isprati priču, isprati beat!

0

 16.09.2017. u 21:00

 Club Saraj, Sarajevo, BiH

Koncert “Zabranjenog pušenja“ u subotu 16. septembar 2017. godine sa početkom u 21h, Club Saraj.

Koncert je organizovan u sklopu kampanje “Ostajemo ovdje!“

Ulaz je besplatan.

 

0

Sarajevo je prošle sedmice živjelo životom istinske svjetske metropole. Pored veliko gbroja filmova i filmskih zvijezda koje su posjetile Sarajevo, posjetioci su bili u prilici da pogledaju i veliki broj filmova ali i da uživaju u brojnim zabavnim sadržajima do ranih jutarnjih sati.

Događaj koji se, sad već četvrtu godinu, izdvaja Jägermeisterov event – spustio je “ledeno hladnu” zavjesu na festivalsko Sarajevo.

A STATE OF ICE predstavio je novo blistavo poglavlje Jägermeisterove priče o ledeno hladnom provodu. Sljedeći oficijalne hashtagove eventa, #astateofice i #4friends,sretnici koji su dobili pozivnice, imali su privilegiju da na event ljeta povedu još troje prijatelja, jer sa Jägerom se zabavlja cijela ekipa.

Najmodernijim vizualnim efektima i audio opremom te vještim rukama kreativaca koji su promjenili „identitet“ Doma Mladih, sretnici sa pozivnicama svjedočili su novoj dimenziji zabave. Rezervacije za sljedeću godinu već su sad počele pristizati na adresu organizatora.

Gosti su zadnju „ledeno hladnu“ noć proveli sa domaćicom eventa Tanjom Đurović, uživajući u ukusnim delicijama, savršeno ohlađenim Jägerom, koktelima Jäger Fresh i Jäger Q te s Bendom Betty Boom koji su svojim enregičnim nastupom doveli do vrhunca atmosferu uz plesnu skupinu ICE COLD QUEENS. Plesni podij potom se dodatno užario nastupom internacionalne zvijezde DJ Gadje koji je goste rasplesanima držao do ranih jutarnjih sati. Mali dio atmosfere dočaraće vam video i fotografije atmosfere od petka. Naredne godine, Jägermeister slavi  posebnu obljetnicu dobre zabave i sprema nova iznenađenja za fanove.

0

16.09.2017. / 12:00 H
STARI MOST, MOSTAR

 

Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2017. počinje u junu, a dobra vijest za ljubitelje skokova u našoj zemlji jeste to da je Mostar treću godinu odabran za jednu od stanica. Najbolji svjetski skakači i skakačice će 16. septembra na Starom mostu ponovo demonstrirati svoje nevjerovatne akrobacije, kojima su prethodne dvije godine oduševili mnogobrojne gledaoce, priredivši oba puta pravi spektakl.

Kao i prošle godine, na Starom mostu ća nastupiti svjetska skakačka elita u obje konkurencije: u prvenstvu žena i u prvenstvu muškaraca.

 

Visina platforme za muškarce iznosi 27, a za dame 21 metar. Za tri sekunde, koliko traje skok, oni dostižu brzinu i do 85 km/h, izvodeći istovremeno vratolomije od kojih zastaje dah.

 

Obzirom da se takmičenje na Starom mostu održava sredinom septembra, može se očekivati ugodna temperatura i idealni uslovi – kako za takmičare, tako i za gledaoce.

 

Prvenstvo će ove godine obići šest atraktivnih lokacija širom svijeta. Sezona se otvara na rubu Evrope, na irskom otoku Inis Mór, u junu. Odatle prvenstvo u julu putuje do veličanstvenih vulkanskih monolita portugalskih Azorskih otoka, a potom u Polignano a Mare, na samom jugu Italije.

 

Nakon ljetne pauze, u septembru slijedi takmičenje na liticama Hell’s Gate u Teksasu (SAD), da bi svjetska cliff diving elita u našu zemlju stigla 16. septembra, na Stari most u Mostaru. Završnica sezone odigraće se u oktobru na jednoj novoj lokaciji, vodopadu Riñinahue na jugu Čilea.

 

Konkurencija je ove godine veća nego ikad: o tome svjedoči činjenica da je u prethodnoj sezoni čak šest različitih skakača pobjeđivalo na pojedinačnim takmičenjima u prvenstvu muškaraca, a u prvenstvu žena prvakinja je postala debitantica, koja je uz to nastupala s pozivnicom.

 

Kod muškaraca svakako treba izdvojiti šestostrukog prvaka Garyja Hunta i prošlogodišnjeg viceprvaka Jonathana Paredesa, a kod žena senzacionalnu Rhiannan Iffland i Lysanne Richard, dvije prvoplasirane iz sezone 2016. No, tu je još dosta pretendenata za titule u obje konkurencije, tako da je favorite nezahvalno prognozirati.

 

Za sve informacije o prvenstvu i najnovije vijesti, posjetite www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com.

 

Kalendar Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2017:

24. jun – Inis Mór, Irska

09. jul – São Miguel, Azori, Portugal

23. jul – Polignano a Mare, Italija

03. septembar – Teksas, SAD

16. septembar – Mostar, Bosna i Hercegovina

21. oktobar – Lago Ranco, Čile

0

 09. i 10.09.2017. u 10:00

Privredna komora Kantona Sarajevo, BiH

 

CILJ OBUKE

Profesionalno usavršavanje, sticanje praktičnog znanja koje će polaznicima pružiti pomoć da razviju sopstvene potencijale za obavljanje i organizaciju finansijsko-administrativnih.

1.KOME JE OBUKA NAMIJENJENA
Poslovnim sekretaricama/ima, osobama koje su zadužene za organizaciju i koordinaciju poslovanja, projekt asistentima, šefovima kabineta, administrativno-finansijskim koordinatorima, ličnim asistentima, izvršnim asistentima, finansijskim asistentima, office menadžerima i ostalom administrativnom osoblju koje u svom svakodnevnom poslu komunicira sa poslovnim partnerima.

2.OSNOVNE TEMATSKE JEDINICE
1) Prijem i rukovođenje sa eksternim i internim dokumentima (faktura, fiskalni račun, ponuda, ugovori);
2) Poslovanje sa gotovim novcem (blagajna, blagajnička evidencija, blagajnički maksimum)-primjer;
3) Obračun plata, oporezivanje primanja i evidencija (ugovor o radu, ugovor o autorskom djelu, ugovor o djelu, specifikacije)-primjer;
4) Izrada kalkulacija-primjer;
5) Izrada finansijskih izvještaja-primjer;
6) Procedure u pripremi tenderske dokumentacije;
7) Specifičnosti izvještavanja neprofitnih organizacija;
8) Vođenje HR evidencije (zakonom propisane i druge potrebne evidencije);

Ako među prijavljenim kandidatima nema predstavnika NVO sektora, tema se mjenja temom: Iskustva iz oblasti poslovnog protokola-zvanične posjete institucijama, organizacija događaja, poslovni imidž i pravila poslovnog oblačenja.

3.REZULTATI OBUKE
Sticanje novih znanja i vještina, polaznici će obavljati administrativne i finansijske poslove samostalno i u kraćem vremenskom periodu, uz maksimalno korištenje mogućnosti interneta. Po završetku obuke polaznici pristupaju polaganju završnog testa, nakon kojeg će dobiti Sertifikat o uspješno završenoj obuci.

4. TRAJANJE OBUKE Edukacija u cjelosti traje 2 dana 13 časova (čas je u trajanju 45 minuta). Cijena 250,00 KM (sa uračunatim PDV-om). Popust vrijedi samo za rane prijave.

Agenda

AKADEMIJA FINANSIJSKO-ADMINISTRATIVNI ASISTENT

Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Septembar, 2017. godine

I DAN

10:00-10:05 Pozdravna riječ predstavnika Golden Office d.o.o. Dragana Spasojević Dunović, Dijana Jović
10:05-11:30 – Prijem i rukovođenje sa eksternim i internim dokumentima (faktura, fiskalni račun, ponuda, ugovori)
11:30-13:00 Poslovanje sa gotovim novcem (blagajna, blagajnička evidencija, blagajnički maksimum)-primjer;
13:00-13:15 Pauza za kafu i zakusku
13:15-15:00 Obračun plata, oporezivanje primanja i evidencija (ugovor o radu, ugovor o autorskom djelu, ugovor o djelu, specifikacije)-primjer;

II DAN

10:00-11:00 Izrada kalkulacija-primjer;
11:00-12:45 Izrada finansijskih izvještaja-primjer;
12:45-13:00 Pauza za kafu i zakusku
13:00-13:45 Procedure u pripremi tenderske dokumentacije; Specifičnosti izvještavanja neprofitnih organizacija
13:45-14:45 Vođenje HR evidencije (zakonom propisane i druge potrebne evidencije);
14:45-15:00 Testiranje
15:30 Svečana dodjela sertifikata

 

0

U podnožju Jahorine, 7 km prema Podgrabu, nalazi se možda i najljepše paljansko izletište Kadino vrelo.

Smješteno je u gornjem toku rijeke Prače u netaknutoj prirodi i kao takvo predstavlja odlično mjesto za dobar piknik uz obilje specijaliteta domaće kuhinje i šumskih plodova.

Postoje legende o ljekovitosti ove vode… Do vrela se može doći iz dva pravca. Iz pravca Podgraba, i iz pravca Jahorine.

 

Na potoku je napravljena lijepa turistička atrakcija, izletište zatvorenog tipa, gdje se može unajmiti termin za kampovanje,cjelodnevna druženja,proslave… Tu je planinska kuća sa svim potrebnim inventarom i velikim natkrivenim prostorom za druženje. Točak kojeg pokreće potok odjednom može da okreće dva ražnja, a sve je to natkriveno strehom, tako da iznenadni kišni pljuskovi ne mogu donijeti ništa loše osim osvježenja. Na izletištu postoji i objekat sa dvije sobe i isti je u vlasništvu Šumskog gazdinstva Jahorina.