NAJNOVIJE OBJAVLJENO

0

27.01.2017. / 21:00H
CHEERS PUB / SARAJEVO
DISKOBAJAGI

 

Diskobajagi je audio-vizuelna ekipa formirana 2008. Njihov live performans je zanimljiva kombinacija miksanja, semplovanja i re-editovanja muzičkih videa, filmova i muzike. Na ovaj način stvaraju neočekivane “mash-up” kombinacije slike i zvuka pomjerajući uobičajeni pristup DJingu i VJingu. Ne propustite vrhunki party u Sarajevu, u Cheers Pubu, 27. januara. Inače, Diskobajagi je sastav od dva člana iz legendarne grupe Dubioza Kolektiv.

 

0

 17.01.2017. od 19:30
Narodno pozorište Sarajevo, BiH

Kao poklon, na početku nove kalendarske godine nastavljamo sa našim pogodnostima. Svim ljubiteljima teatra, pružena je prilika da po promotivnoj cijeni za sve kategorije ulaznica od 5 KM, uživaju u glumačkoj vrsnosti doajena BH glumišta: Zijaha Sokolovića, Josipa Pejakovića, Vesne Mašić, i drugih, koji će na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, u utorak, 17. januara. 2017. godine sa početkom u 19:30 sati izvesti dramsku predstavu „Divlje meso“ rađenu prema tekstu makedonskog pisca Gorana Stefanovskog, u režiji Dine Mustafića.

Predstava je  na eminentnim festivalima višestruko  nagrađivana kako u  BiH tako i u regiji, čak 7 nagrada stoji iza ove predstave.

RIJEČ REDITELJA

 

Divlje meso

 

I ako je ova drama, “klasik” južnoslovenske dramaturgije, napisana 80-ih godina dvadesetog vijeka, nije ništa izgubila od svoje snage i aktuelnosti, već je otvorila i nova pitanja i dileme.

 

Tematsko-idejni okvir ove “drame vijeka”, kako su je nazvali mnogi pozorišni kritičari i teatrolozi, otvara mogućnost novih čitanja jer nudi kuću na Balkanu kao metaforu jedne države, naroda, kulture, mitologije, naposljetku porodice i tradicije koja se urušava pod prijetnjom ” novog poretka”. Početak 21. vijeka ovoj drami daje i novi kontekst u trenutku kada Balkan djeluje izgubljeno i dezorijentisano naspram Evrope koja dolazi u “naš dom” sa neoliberalnom ideologijom, porobljavajući sve pred sobom novcem i materijalnom moći, vodeći ljude u ekonomsko ropstvo. Želji da se bude bogat i uspješan, izgradi karijera i ode na Zapad, osvoji sreća i materijaliziraju snovi o boljem životu, priječi se porodica i tradicionalni moral. Tragični krug ratova i gubitaka, pobuna protiv “viška istorije” koja se preliva kroz generacije od očeva do sinova, zastaje kao “dlaka u grlu”, kao strano tkivo koje donosi nesreću, jer ne razumije život na Balkanu. Ruše se krovovi kuća u kojima smo živjeli sretno i lagodno, jer dolazi novo vrijeme stranog kapitala koji nosi pogubne posljedice u vidu ratova, nasilja i straha od gubitka identiteta.

Dino Mustafić

0

Dva noćenja u Hotelu Sunce**** na Vlašiću za samo 396.00 KM

Napomena

 • Korištenje sale sa pratećom opremom ( platno za projektor , lcd projektor, flip table) je gratis.
 • Hotel ima obezbjeđen parking sa dovoljnim brojem parking mjesta pod video nadzorom kao i Wireless internet čije korištenje je uključeno u cijenu smještaja.

Objekat modernog planinskog tipa smješten je na 1240 m nadmorske visine, na najsunčanijem dijelu SRC Babanovac, na planini Vlašić. Hotel „SUNCE“ udaljen je 28 km od Travnika. Uz hotel se nalazi vlastiti baby ski-lift sa uređenim ski-stazama srednjeg nagiba, a svega 300 metara od hotela je početna stanica ski-lifta za odrasle.

Hotel „SUNCE“ raspolaže sa 38 soba, maksimalnog kapaciteta od 110 ležaja. Sobe su komforno uređene, sa kupatilima (fen, tuš kabina), SAT-TV i telefonom. Hotel raspolaže modernim sistemom centralnog grijanja, te vlastitim zalihama vode.

 

Ekskluzivno za naše goste, neposredno uz hotel, nalazi se osvijetljen natkriveni parking prostor, koji je osiguran 24 h modernim video-nadzorom. Našim gostima omogućena je i brza (Wi-Fi) Internet konekcija u cijelom objektu.

U hotelu se nalazi i konferencijska sala sa ozvučenjem i tehničkom opremom koja uključuje: prenosivi projektor i platno, više flip-chart tabli, i laptop. Sala je pogodna za seminare, promocije i velike skupove.

0

PROGRAM PUTOVANJA:

 • 1.DAN: (Petak) 20.01.2017.
 • Polazak iz BiH u kasnim večernjim satima, vožnja kroz
 • Hrvatsku, Sloveniju, Austriju sa pauzama po potrebi grupe.

2.DAN: (Subota) 21.01.2017.

 • Dolazak u Graz i obilazak tržnog centra Saisberg sa velikim brojem prodavnica brendiranih marki do 15 h.
 • Popodne obilazak centra Graza u pratnji vodiča (fakultativno).
 • Polazak iz Graza u večernjim satima.

3.DAN: (Nedelja) 22.01.2017.

 • Dolazak u Sarajevo, kraj programa
 • CIJENA ARANŽMANA ZENICA – 49 KM
 • CIJENA ARANŽMANA SARAJEVO -59 KM

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • – prevoz turističkim autobusom (Klima-uređaj, mini kuhinja, toalet, DVD/audio sistem)
 • – usluge pratioca tokom cijelog putovana, organizacija putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • – Putničko zdravstveno osiguranje – 2,00 KM/osoba.
 • – Obilazak Graza u pratnji vodiča 5 eur/osobi

0

dm Katalog je prava cjenovna poslastica. Zavirite i otkrijte mnogobrojna cjenovna iznenađenja koja smo pripremili za Vas. Pored toga uvijek nastojimo da Vas informišemo o aktuelnim akcijama i primamljivim ponudama u dm prodavnicama.

dm Katalog 11.1.2017.-24.1.2017.

0
 • 13.1.2017. / 20:00 H
 • CLUB MONACO – ZAVIDOVIĆI

 

Izbor za fotomodela Općine Zavidovići je pred nama. U okviru ove prekrasne večeri će se održati predtakmičenje za izbor Fotomodela ZDK 2017.

U konkurenciji je 15 ljepotica, a devet najboljih će se plasirati na finalni izbor za FOTOMODELA ZDK koji će se održati krajem marta mjeseca.

 

0
 • 11.01.2017. u 19.30h
 • Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića, Sarajevo, BiH

 

Novu 2017. godinu Koncertna sezona Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu započet će s tri reprezentantna koncerta, čiji će sadržaji vjerujemo doprinijeti sadržajnosti umjetničke strane muzičke scene Sarajeva.

Tako je prvi januarski koncert (11. januar / Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića, 19.30h) naziva Veče Johanna Sebastiana Bacha  rezerviran za muzička ostvarenja jednog od najvećih genija u historiji muzike pisana za violu da gamba i čembalo, koja će u adaptaciji za violončelo i klavir izvesti eminentni umjetnici  Belma Alić (violončelo) te Jeremy Joseph (klavir).

Jednaku pažnju zaslužuje i koncert iz ciklusa Piano night (18. januar / Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića, 19.00h) kada će se na koncertnom podijumu uz odabranu pijanističku literaturu predstaviti studenti Odsjeka za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.  A kako zvuči jedan od najtalentiranijih orkestarskih sastava u BiH, javnost će se imati priliku uvjeriti u posljednjoj dekadi mjeseca januara, za kada je planiran nastup Gudačkog orkestra Muzičke akademije.

Profesionalnim interpretacijama gudačkog orkestra svakako će doprinijeti i ugodni ambijent Gradske vijećnice, koja će svoja vrata otvoriti perspektivnim umjetnicima 23. januara s početkom u 19.30 sati.

 

Ulaz na sva koncertna dešavanja je besplatan! Dobrodošli!

1

Idealan bijeg od svakodnevnice, vodimo Vas na prelijepi Vlašić. Provedite dan na planinskom zraku sa nama.

Putnici imaju slobodne aktivnosti (šetnja, skijanje, sankanje, posjeta restoranima i uživanje u gastronomskoj ponudi ili jednostavno uživanje u čistom planinskom zraku) sve do poslijepodnevnih sati.

Organizator zadržava pravo da u slučaju izmjene cijene prijevoza, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije dan prije polaska na putovanje !

Gdje Za Vikend organizira jednodnevni izlet na Vlašić. Polazak iz Sarajeva je 15.01.2017. ispred Zemaljskog Muzeja.

 • Cijena povratne karte 25,00 KM
 • Datum polaska: 15.01.2017. godine.

U cijenu uključeno:

 • Prevoz na relaciji Sarajevo -Vlašić – i nazad.

Vremena polaska:

 • Sarajevo 07:00 (Zemaljski Muzej)
 • Vrijeme povratka sa Vlašića: 17:30
 • Uplata na dan polaska kod vozača