SRC Preslica kod Doboja

SRC Preslica kod Doboja

946 views
0
PODIJELI

Poseban miris četinarske šume, tokom ljetne ili zimske turističke sezone će Vas odvesti do omiljenog izletišta većine građana Doboja i to na nadmorsku visinu od 376. metara.

U pitanju je potpuno prirodni ambijent sportsko-rekreativnog centra “Preslica” koji je od Doboja udaljen nekih 7km.

 

Ovaj kompleks, odnosno šuma koja ga okružuje, nalazi se pod posebnom zaštitom, dok samo izletište nudi uređene lokacije za roštiljanje, staze za šetnju uz prirodno čisti planinski zrak, te sadržaje za one najmlađe u vidu mini ZOO vrta sa raznim domaćim egzotičnim i šumskim životinjama.

Okruženo je čistom borovom šumom, sa uređenim šetališnim stazama, mjestima za roštiljanje i kampovanje, a sve skupa odiše svježinom i netaknutom prirodom.

Preslicu trenutno najviše posjećuju stanovnici Doboja i okoline, što znači da je u službi izletnčkog turizma.

Područje Preslice pripada podgori planine Ozren sa nadmorskom visinom od 250 do 380 metara i nalazi se u jugoistočnom dijelu opštine Doboj. Priroda je Preslicu obdarila onako kako to samo ona može: bogatstvom šuma i pobrđa, obiljem potoka i izvora zdrave i čiste vode za piće i učinila je privlačnim za svakoga ko jednom dođe da je vidi.

Pejzažne karakteristike i mogućnosti rekreacije vezane za korištenje prirodnih faktora omogućavaju orijentaciju na specifične oblike boravišnog turizma i korištenje turističkog prometa koji se odvija u vidu poludnevnih, dnevnih i vikend izleta.

Za dobar provod i zabavu, pored navedenih usluga, u okviru Sportsko rekreacionog centra Preslica nalazi se i veliki broj roštilj mjesta.

Sportsko rekreacioni centar „Preslica“ nesumnjivo je garancija da će po svojoj specifičnoj turističkoj ponudi omogućiti posjetiocima kvalitetan odmor.

 

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR