Sportsko Rekreacioni Centar “Zlatna Dolina”

Sportsko Rekreacioni Centar “Zlatna Dolina”

519 views
0
PODIJELI

Sportsko Rekreacioni Centar“Zlatna Dolina”(Gornji Vakuf – Uskoplje) smješten je u samom podnožju planine Vranice, netaknutog bisera prirode.

Spas od gradske gužve i zagađenosti pronađite u predivnom ambijentu Zlatne Doline, gdje ste okruženi šumskim zelenilom,čistim zrakom i planinskim vodama. Ukoliko se odlučite za višednevni odmor, na raspolaganju su Vam specifični planinski uslovi za spavanje.

Osjetite jedinstven spoj netaknute prirode i udobnosti, te konačno odmorite svoje tijelo i dušu kvalitetnim snom.

U sklopu kompleksa Sportsko Rekreacionog Centra centralno mjesto zauzima motel, koji je u potpunosti urađen u duhu planine i prirode, sagrađen je od drveta. Motel raspolaže sa 30 ležajeva, koji su smješteni u 6 prostranih soba. Svaka soba raspolaže vlastitim toaletom sa tuš kabinom. Sobe su opremljene bračnim krevetima, krevetima na sprat i pojedinačnim ležajevima, tako će zadovoljiti sve Vaše prohtijeve u pogledu smještaja.

Svaka soba ima popratne stolove i stolice, dosta svijetlosti, a posebno se izdvaja veliki balkon koji se prostire čitavom širinom motela. Cijeli motel je opremljen centralnim grijanjem, tako da promjenljive planinske vremenske prilike, goste nikada ne mogu iznenaditi.

Iznad motela se uzdiže veliki drveni brod, kao simbol na davnu prošlost ovoga kraja.

Centar raspolaže travnatim malonogometnim stadionom, koji ima reflektore, tako da je u funkciji 24 sata na dan. U ponudi je i zemljani teniski teren izrađen po standardima Svjetske teniske federacije. U Centru se nalazi i bazen, olimpijskih dimenzija, koji je svakog ljeta u funkciji, u periodu velikih ljetnih vručina, što predstavlja dodatnu atrakciju za goste

Sportosko rekreacioni centar “Zlatna Dolina” raspolaže sa vlastitim restoranom, koji je smiješten na prvom spratu našeg planinskog motela. Restoran raspolaže i terasom, za uživanje u hrani u prirodnom ambijentu, tokom lijepih ljetnih dana.

Restoran u sklopu “Zlatne Doline” Vam nudi riblje specijalitete od kalifornijske i potočne pastrmke, iz vlastitog ribogojilišta. Naravno, tu su i sva jela sa roštilja, gdje se posebno izdvajaju tradiocionalni bosanski ćevapi. Sve sobe u kompleksu, kao i restoran opremljeni su kvalitetnim grijanjem tako da ovaj Centar možete posjetiti u svakom periodu godine, i možda doživjeti sniježnu idilu planine Vranice, bisera Bosne i Hercegovine.

Za naše goste organuzujemo izlete na planinu Vranicu i Prokoško jezero, dva neponovljiva bisera prirode.

Sportsko rekreacioni centar “Zlatna Dolina” je smješten u podnožju planina Vranice i Zec planine, na 860 metara nadmorske visine, u mjestu Mačkara u MZ Privor u općini Gornji Vakuf – Uskoplje. Udaljen je  25km od samog središta Gornjeg Vakufa – Uskoplja, i nekih 7km od centralnog naselja u MZ Privor, Voljevca.

Kontakt:

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR