Sarajevo: Pionirska dolina

Sarajevo: Pionirska dolina

787 views
0
PODIJELI

Pionirska dolina je samo dva kilometra udaljena od strogog centra grada, na području opštine Centar. Glavni ulaz nalazi se u ulici Patriotske lige 58. Do Pionirske doline možete doći javnim gradskim prevozom, vlastitim prevozom ili pješice. Ukoliko se odlučite za gradski prevoz sjednite na trolejbus za Jezero. To je najlakši način da dođete do Pionirske doline ukoliko niste iz Sarajeva.

pionirska-dolina-1

Pionirska dolina je bogata različitim hortikulturnim sadržajima, bogatom florom i faunom, rekvizitima za dječiju igru i zabavu, kao i zoološkim vrtom.

pionirska-dolina-3

Ukoliko ste ljubitelji životinja možete vidjeti oko 39 životinjskih vrsta iz različitih dijelova svijeta, a od toga nekoliko vrsta lama, valabi klokane, antilope, zebru, lava i lavicu, jelena, srnu, dikobraza, rakuna, koze, domaće kokoši, fazane, paunove, mrke medvjeda, pitona, majmune, volove, labudove, patke, kornjaču, bou, kajmana, iguanu, vjevericu, alpake, mare, gvanaka.

pionirska-dolina-4

Ako želite da nasmijete djecu dovoljno je da kesicom smokija zašuškate i da se sve lame u sekundi nađu kraj ograde u vašoj blizini u potrazi za hranom.

Dok boravite u Pionirskoj dolini vodite računa o sljedećem:

NE HRANITE ŽIVOTINJE!
NE UZNEMIRAVATE ŽIVOTINJE!
NE PRELAZITE ZAŠTITNE OGRADE!

U RZC „Pionirska dolina“ i zoo vrt nije dozvoljen ulazak sa psima.

C J E N O V N I K:

Ulaznice (karte za ulazak) u RZC «Pionirska dolina” i ZOO vrt
Dijete do 5 godina starosti Besplatno
Dijete od 5 do 15 godina 1,00 KM
Odrasla osoba 1,50 KM
Karte za korištenje rekvizita u RZC”Pionirska dolina” i ZOO vrt
Karta za korištenje rekvizita 2,00 KM
Karta za korištenje autića na autodromu 2,50 KM

 

Tim Gdje za vikend organizuje prijevoz do pionirske doline, prijave možete slati na meil vikendmarketing@gmail.com sa naznakom “PRIJEVOZ PIONIRSKA DOLINA”

 

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR