„Rudarstvo, metalurgija i geonaslijeđe Kreševa, Fojnice i Kiseljaka“

„Rudarstvo, metalurgija i geonaslijeđe Kreševa, Fojnice i Kiseljaka“

265 views
0
PODIJELI

Kreševo, 2. i 3.XII.2016. godine

Organizatori: Općina Kreševo i Zavičajna udruga „Kreševski citrin“

Cilj skupa: Osvijetliti rudarstvo, metalurgiju i geonaslijeđe na području općina Kreševo, Fojnica i Kiseljak od prethistorije do danas kroz nove podatke i priloge o rudarskoj i metalurškoj tehnologiji, rasprostranjenosti i eksploataciji ruda, trgovini rudama i proizvodima nastalim od njih, ulozi rudarstva i metalurgije u razvoju pojedinih naselja, zakonskim okvirima, narodnim predajama vezanim za rudarstvo i metalurgiju, toponomastici koja se odnosi na taj segment, arheološkim istraživanjima vezanim za metalurgiju i rudarstvo, nova saznanja vezana za geologiju i geonaslijeđe ovih prostora itd.
Također se mogu prijaviti i teme koje posredno imaju veze s temom skupa.

Napomene:

Rok za prijavu tema i dostavu sažetaka je 1.VII. Stručno povjerenstvo odabrat će teme koje će biti prihvaćene i o tome obavijestiti autore.

Rok za dostavu preliminarnih radova je 1.XI. Autori koji do tog roka ne pošalju preliminarne radove neće dobiti poziv za sudjelovanje na skupu.

Svi radovi bit će honorirani i objavljeni u posebnoj publikaciji. Rok za dostavu konačnih verzija radova (za objavljivanje) bit će naknadno određen.

Organizatori će osigurati smještaj i prehranu sudionika.

Dodatne informacije možete dobiti na tel. 063/245-235 ili na e-mail simpozij.rudarstvo.metalurgija@gmail.com (Dalibor Sičanica), kao i na telefonski broj Općine Kreševo 030/806-602.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR