Promocija knjige “Moj Everest – San i java” u Zenici

Promocija knjige “Moj Everest – San i java” u Zenici

314 views
0
PODIJELI

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO zajedno sa Savezom izviđača grada Zenice, zahvaljujući podršci planinarskog društva PD Željezničar imamo čast ugostiti Dragana Rajblovicčlanicu Sportski klub Alti iz Beograda, srbijansku alpinistkinju i autoricu knjige “Moj Everest – san i java”,

Dragana Rajblović je prva sa Balkana koja se 2007. godine popela na najviši vrh svijeta Mont Everest 8850 m, na Himalajima. Poslije devet godina, tekst o ovom poduhvatu je ugledao svijetlost dana i u aprilu ove godine u prodaju je izašla knjiga “Moj Everest – san i java”.

Promocija knjige i druženje sa Draganom bit će održana u sali broj 3. u Multiplex EKRANU Zenica, u petak, 28.10.2016. godine.

Pozivamo sve članove Udruženja, planinare, avanturiste i ljubitelje prirode da se druže sa nama i upoznaju Draganu koja nam mnogo toga ima reći i podijeliti sa nama svoje iskustvo koje je postigla zahvaljujući usponu na krov svijeta a i kakav je to život planinara, osobe koja večinu svog slobodnog vremena provodi u prirodi.

Ovo je knjiga o ličnom iskustvu, ali ličnom iskustvu i doživljaju ženske osobe, koja je uz muške članove ekipe, provela brojne dane u baznom kampu dalekog Tibeta, čekajući povoljan trenutak za uspon na Everest. I ne samo Everest (8850 m), opisan je i pohod na Čo Oju (8200 m), šesti vrh svijeta, kao i sve planine koje su prethodile kao priprema za uspon na krov svijeta. Kao učesnik mnogih ekspedicija, prošla je i upoznala razne krajeve svijeta, te je knjiga i putopis, gdje prenosi svoje impresije o narodu Šerpasa, Tibetanaca i njihovoj historiji.

Uz sve to, ovo je i planinarski priručnik, a na kraju se nalazi mali dodatak o aklimatizaciji i prilagođavanju organizma na velike visine.

Najvažnija poruka je podsticaj i motivacija sadašnjim, ali i budućim generacijama, da je sve moguće, pa tako i ostvariti svoje snove.

Vidimo se na promociji 😉

https://www.facebook.com/events/1773839036239054/

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR