Predstavljamo: Planinska kuća “Jezernica”

Predstavljamo: Planinska kuća “Jezernica”

546 views
0
PODIJELI

Planinska kuća “Jezernica” smještena je na putu Fojnica – Prokoško jezero i udaljena je 12 km od Fojnice, a 10 km od Prokoškog jezera. Ova se izuzetno udobna kuća, prilagođena željama i potrebama gostiju svih generacija nalazi na nadmorskoj visini od 1131 m , što dovoljno govori o raznolikosti prirodnog okruženja u kojem je smještena.

Mnogi istinski zaljubljenici u planinu i prirodu doživljavaju ovdje neke od
nezaboravnih iskustava.

U prelijepo uređenom restoranu kapaciteta 40 osoba gostima se nudi izvrsna kuhinja kao i specijaliteti karakteristični za ovaj dio Bosne i Hercegovine. Objekat raspolaže sa 37 ležaja i moderno uređenim kupatilima.
Dolaskom u Fojnicu, potrebno je zaputiti se cestom prema Prokoškom jezeru,
poznatoj turističkoj destinaciji ovog dijela Srednje Bosne. Upravo tu na
pola puta do jezera u regiji zvanoj Prokos nalazi se Planinska kuća “Jezernica” koja pruža maksimalni ugođaj uz prelijepu prirodu.

Planinska kuća “Jezernica” pruža udobnost i pravi planinski ugođaj. Ono što
je posebno važno istaći je izuzetna briga za čistoću kako u unutrašnjem tako
i u vanjskom širokom prostoru oko objekta planinske kuće “Jezernica”.
Obilje vode, izvorišta u okolici objekta od kojih bukvalno zastaje dah, svojim će zvukovima nedirnute prirode učinit ugodnim kako jutarnje buđenje, tako i noćni san.

Posebno bogatstvo nadohvat ruke su veliki kapaciteti vode u neposrednoj okolici planinske kuće Jezernica. Prirodni izvori, voda u najljepšem okruženju i padu u slapovima, brojni izvori čiste pitke vode čine ovaj kraj čudesnim.
Priroda je fenomenalna, naročito potoci i mali slapovi. Zanimljivo je
istaći da jedan od izvora, neposredno uz planinsku kuću “Jezernica” zapravočini dio rijeke Fojnice koja protiče kroz grad Fojnicu i ide dalje prema Kiseljaku te se u Visokom ulijeva u rijeku Bosnu.
Posjetite planinsku kuću “Jezernica”, oazu raskošne nedirnute prirode, potpuno prilagođenu zahtjevima udobnosti današnjice.

Rezervacije i informacije:

Tel.061 189 153
Email:alma@jezernica.ba

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR