Plesni spektakl “Vatra Anadolije“ 18. maja u sarajevskoj Skenderiji

Plesni spektakl “Vatra Anadolije“ 18. maja u sarajevskoj Skenderiji

137 views
0
PODIJELI

18.05.2017.

KSC Skenderija, Sarajevo, BiH

 

Sarajevska publika će 18. maja uživati u istinskom spektaklu – svjetskoj plesnoj atrakciji Vatra Anadolije.

Za nastup jedne od najboljih plesnih skupina na svijetu Vatra Anadolije koja će se sarajevskoj publici predstaviti 18. maja u Skenderiji vlada veliko interesovanje.

Vatra Anadolije, jedna od najboljih plesnih skupina na svijetu, koja ujedinjuje stotinjak folklornih plesova Azije, Egeja, Mediterana i Balkana, elemente baleta, modernog plesa, i stepa, atraktivne kostime i scenografiju, te muziku iz različitih krajeva Orijenta, nastupiće u KSC Skenderija sa istoimenom predstavom.

 

Ansambl Vatra Anadolije nastupio je prije 4 godine u rasprodanoj sarajevskoj Zetri pred oko 10.000 oduševljenih gledalaca.

 

Trupu Vatra Anadolije osnovao je Mustafa Erdogan 1999. godine. Od tada su nastupali u 97 zemalja i oborili dva Ginisova rekorda – za najbrži plesni performans (241 korak u minuti), a drugi za nastup pred najbrojnijom publikom – 400,000 gledalaca u Ergoliju na Crnom moru.

 

Ulaznice po cijenama u rasponu od 10,00 KM do 50,00 (VIP) mogu se kupiti na blagajni BKC Sarajevo, na platou Skenderija, te u prodajnoj mreži kupikartu.ba.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR