Planinarski dom na Kraljevcu

Planinarski dom na Kraljevcu

1.114 views
0
PODIJELI

Okružen mješovitom šumom u podnožju sjevernih obronaka vrha Hranisava – Bjelašnica, na 940 m nadmorske visine, nalazi se Planinarski dom na Kraljevcu koji nosi ime istaknutog planinara i prvog predsjednika društva PSD “Pazarić”, Ibrahima Fejzića Dede.

Dom  je građen  u alpskom stilu i ima sve karakteristike i sadržaje jednog manjeg motela, ali naravno prije svega prilagođen za dnevni boravak manjih i većih planinarskih grupa, izletnika kao i adekvatno noćivanje istih.  Posjeduje veoma lijepo uređen dnevni  boravak  s kaminom  i direktnom vezom  s modernom kuhinjom , Naravno tu su i predulaz, soba za domara, kao i funkcionalan mokri čvor, te  prostrani hodnik i drveno stepenište.

Na spratu je šest soba  sa 35 kreveta i  mogućnošću proširivanja kapaciteta u potkrovlje objekta. Građen uz  sami šumski put, objekat posjeduje i veoma veliki podrumski prostor i prostranu terasu, koja je povezana sa velikom salom dnevnog boravka.  Postoji i već uređen prostor za jedno manje igralište kao i drveni stolovi za boravak u prirodi.

Bitno je napomenuti da u Domu ne možete naručiti hranu, istu možete ponijeti sa sobom za čiju pripremu vam na raspolaganju stoji kuhinja. Sokovi i piće mogu se naručiti.

U okolini doma se mogu napraviti usponi markiranim stazama na vrh Hranisava (1964 m), vrelo Kradenik, vidikovac na Kozjači i Djevojačkim stijenama, pećinu Megara itd…

Dom je za sada otvoren samo vikendom: subotom od 8 sati do nedjelje poslijepodne.

Kontakt:

Planinarsko smučarsko društvo “PAZARIĆ”,

Bjelašnička 48, Pazarić
tel. +387 61 519 709

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR