Odmaralište Doli na Zvijezdi kod Vareša

Odmaralište Doli na Zvijezdi kod Vareša

2.515 views
0
PODIJELI

Na planini Zvijezdi kod Vareša nalaze se Doli, ne toliko poznatomjesto ali definitivno,mjesto gdjemožete uživati​​.Posjetitelj nemože pronaćivelike hotele,skuperestorane i sl. ali Doli su idealno mjesto ako tražite mir za vas i vašu porodicu ili pogodnu lokaciju za roštilj sa društvom u predivnom okruženju.

U zelenilu planine Zvijezde, okruženo gustom crnogoričnom šumom, odmaralište Doli predstavlja reprezentativni turistički potencijal općine Vareš.Doli su nekih 45 km udaljeni od Sarajeva na putu prema Tuzli. Kada stignete na Nišićku visoravan, neposredno prije poznatihBijambara, skrenete lijevo ka Crnoj Rijeci. Nakon Crne Rijeke i sela Ravnenastavljate mirnom i tihom dolinom do Planinarskog doma s nekoliko drvenihvikendica, odnosno stižete na odredište.

Za one koji žele duže i intenzivnije uživati u prirodi, postoji i drugi put koji vodi preko Breze, prolazitekanjonomrijeke Stavnjagdje možete posjetiti Varešjezero, proći kroz tunel na planini Zvijezda, uživati u ljepotama naselja Ponikve i vidjeti čudesne kugle savršeno okruglog oblika. Naravno, čitavo vrijeme možete uživati ​​u prekrasnim zimzelenim šumama na putu do mjesta Doli.

Na izletištu se nalaze planinski stilizirani bungalovi, koji se iznajmljuju gostima uz usluge domaće kuhinje.

LEŽAJA: 22
Kontakt: 061/584-863, 032/842-800  i  061 364 178

Kako ovo područje obiluje prirodnim bogatstvima, stoljetnim šumama i očaravajućim pejzažima, bez obzira na sezonu posjetitelje koji uživaju u istraživanju prirode i dugim šetnjama, perivojske ljepote ovoga mjesta će, svakako, ostaviti bez daha.

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR