Noć Admirala Mahića i 5. međunarodni karavan kantautora i pjesnika “Neretvanske vedrine...

Noć Admirala Mahića i 5. međunarodni karavan kantautora i pjesnika “Neretvanske vedrine 2016”

256 views
0
PODIJELI

U znak sjećanja na preminulog bh. pjesnika i književnika ADMIRALA MAHIĆA, dugogodišnjeg prijatelja Udruženje umjetnika „Planet Poezija“, kao i Društva „MLAZ“, u istoimenoj galeriji u Počitelju, u srijedu, 10. augusta 2016. godine, u 21:00 sati će biti održana izložba i poetsko veče pod nazivom “Noć Admirala Mahića“. O Mahićevim slikarsko-poetskim iluminacijama govorit će Sanela Nuhanović.

Iste večeri zvanično će biti otvoren i 5. Međunarodni karavan kantautora i pjesnika “NERETVANSKE VEDRINE 2016“, koji je idejno osmislio i prethodnih godina organizovao Admiral Mahić. Među učesnicima ovogodišenjg Karavana su njegovi prijatelji iz Slovenije književnice Cvetka Bevc, Senada Smajić i Mojca Andrej, slikarka Kaja Lukač, te kantautori Jani Kovačič i Peter Andrej, a iz Hrvatske Slavica Božičević i Zdravko Odorčić, koji ujedno i moderira ove programe, dok će iz BiH učestvovati književnici Šefik Daupović, Mirza Okić, Goran Vrhunc i Ratko Orozović, članovi Pedagoško-glazbenog sastava „Pravo lice“ Marijo Pejić i Enes Ibričević, te kantautor Džani Hot.

 

Karavan nastavlja svoje „putovanje“ ka Mostaru s multimedijalnim programom pjesnika i kantautora u Ćorovića kući i podršku SPKD „Prosvjeta“ iz Mostara, u petak, 12. augusta 2016. godine, s početkom u 20:00 sati. Završna Karavanska veče će biti održana u subotu, 13. augusta 2016. godine, u 20:00 sati, u ljetnoj bašti Doma pisaca BiH u Sarajevu.

 

Uvjereni smo da ćete na izvjestan način pronaći svoj programski interes i ovom događaju posvetiti pažnju. Za sve dodatne informacije o ovim događajima možete nas kontaktirati putem mobilnog telefona i fb stranice „Planet Poezija“.

Koordinatori programa

 

Sanela Nuhanović

Društvo „Mlaz“

+387 61 538 768

 

Dino Porović Pora

UU “Planet Poezija”

+387 61 600 235

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR