Kraljevsko selo Kotromanićevo

Kraljevsko selo Kotromanićevo

478 views
0
PODIJELI

Na 20 kilometara od Doboja prema Derventi, 45 km od granice sa Hrvatskom, na oko 1 ha imanja organizacije Rotor, smješteno je turističko etno naselje

“Kraljevsko selo Kotromanićevo”

Izgrađeno je na obali rijeke Veličanke, bogatoj ribom i školjkama što svjedoči o njenoj čistoći, uklopljeno u ambijent netaknute prirode, što na glavnoj saobraćajnici od Hrvatske predstavlja pravi ambijent za tranzitni odmor, održavanje seminara, uživanje u starinskom kraljevskom ambijentu i staroj arhitekturi bosanskih kraljeva.

U okviru turističkog etno naselja Kraljevsko selo Kotromanićevo nalazi se jedan od najboljih restorana tradicionalne kuhinje na dobojskoj regiji. Jedinstven po arhitekturi sa mnoštvom artefakata i replika srednjovijekovnih grbova, štitova, mačeva i antikviteta, enterijer restorana podsjeća na starinsku kraljevsku kuću u kojoj će sva čula uživati tokom degustacije tradicionalnih jela pripremljenih po drevnim recepturama ovog regiona.

Kraljevsko selo Kotromanićevo raspolaže sa 12 ležaja u drvenim klimatizovanim kućama, građenim od prirodnih materijala, prilagođenih starinskoj arhitekturi ali ujedno i savremenim turističkim sadržajima. Svaka kuća za odmor sadrži mali dnevni boravak, spavaću sobu, kupatilo sa tuš kabinom, mini barom i SatTV-om. Svaki objekat ima sopstveno dvorište sa roštilj mjestom.

Iskoristite ovaj bajkoviti ambijent za odmor, bilo da ste u tranzitu ili ste namjenski došli da uživate u jedinstvenoj arhitekturi i enterijeru drvenih brvnara u Kraljevskom selu.

Šetnja po netaknutoj prirodi brežuljkastih predjela Vučjaka, posjete srednjovijekovnim tvrđavama u okruženju (Doboj, Modriča, Maglaj, Tešanj, Slavonski Brod), organizacija viteških turnira i srednjovijekovnih večera, organizovan lov sa lokalnim udruženjima, lovačka druženja, ribolov na rijeci Bosni, Veličanki i Ukrini, paragliding na Ozrenu, Mountain Bike ture po Preslici, Ozrenu, Vučjaku i Krnjinu, Paintball na Preslici, fotografisanje u kostimima princeza i vitezova, srednjevijekovni performansi viteškog mačevanja, specijalni programi za ekskurzije, wellnes u Banji Vrućici i dr.

Kraljevsko selo Kotromanićevo
ROTOR-Organizacija za razvoj turizma regije Doboj
Vojvode Mišića 32,

74000 Doboj,

Bosna i Hercegovina
tel:

+387 53 28 28 35,

+387 53 48 54 66
kancelarija +387 53 207 010
mob +387 65 320 047
+387 65 521 661
fax +387 53 207 011
kotromanicevo@yahoo.com

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR