Jezero Sniježnica kod Teočaka

Jezero Sniježnica kod Teočaka

681 views
0
PODIJELI

Želite li ugodne trenutke provesti na planini Majevica, zaputite se na jezero Sniježnica kod Teočaka. U čistom i mirnom ambijentu možete ploviti, pecati, kupati se i zabaviti u mirnom i očuvanom ambijentu u srcu ove planine. Jezero se nalazi nekih 30 kilometara od Tuzle i idealno je mjesto za ljubitelje prirode. Napravljeno je sedamdesetih godina za potrebe Termoelektrane Ugljevik. Također, jezero predstavlja pravi raj za ljubitelje pecanja.

 

Samo ime jezera asocira na niže temperature i ambijent koji opušta, a nalazi se na nekih trideset kilometara od izlaza iz Tuzle, na području općine Teočak. Jezero je okruženo zelenilom te kao takvo pruža idealno mjesto za odmor i zaštitu nesnosnih vrelina. Najveća dubina jezera iznosi 62 metra i osim što je idealno za kupanje ambijent koji ga okružuje omogućava vam lijepo opuštanje uz roštilj.

 

Sve što Vam treba je da sjednete u auto u dobrom društvu ili čak sami, spakirate osnovne namirnice, pribor za pecanje, šator, i pravac Sniježnica – za 45 minuta iz Tuzle stižete u ovaj raj. Odmah pokraj jezera nalazi se i Caffe Bar “Delfin” koji vam nudi jela s roštilja,hladna pića,alkoholna,bezalkoholna,sladoled,točeno pivo,WI-FI…
Uz malo truda i ulaganja, od ovog jezera bi se mogla napraviti prava turistička atrakcija.

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR