Izletište „Viva-natura” na Busiji

Izletište „Viva-natura” na Busiji

836 views
0
PODIJELI

Izletište „Viva-natura„ na Busiji nalazi se na 840 metara nadmorske visine, u oazi borove i bukove šume sa izvorima zdrave, pitke vode,planiskog rastinja, bilja,cvrkuta ptica  i predstavlja pravu vazdušnu banju na Majevici.

Od Bijeljine je udaljeno 48 km,od Tuzle i Ugljevika 25 km,a od Lopara 18km.

Inače, planina Majevica obiluje prirodnim resursima koji do sada nisu bili iskorišteni kao turistički potencijal.

Inicijativu i prve korake ka uređenju ovog izletišta pokrenulo je eko-udruženje “Viva Natura” iz Podgore, mjesta koje se nalazi u podnožju navedene lokacije.

Ovo izletište je povezano lokalnim putem u dužini pet kilometara sa magistralnim putnim pravcem Bijeljina – Tuzla.

Cilj udruženja VIVA NATURA je da se kroz razne aktivnosti promovišu turistički i prirodni potencijali planine Majevice a od Busije napravi turistički centar koji bi bio dostupan svim građanima sembersko-majevičke regije, u perspektivi i turizma u cijeloj BiH ali i okruženju.

U sklopu izletišta na Busiji dosad je uređeno više od 2ha crnogorične i bjelogorične šume,do izletišta su dovedeni voda, struja, postavljeni stolovi za izletnike, toaleti, sportski teren za mali fudbal i košarku, teren za busijiodbojku na

pijesku,parking mjesta za automobile, uređena su i mnogobrojna mjesta za odmor i rekreaciju, mjesta za paljenje vatre kao i staze za šetnju.

Posebno treba istaći da ovo Eko-izletište posjeduje vidikovac sa fantastičnim pogledom.

U narednom periodu planirana je izgradnja oko 2000m trim staza, novi sportski tereni, igraonice za djecu, asfaltiranje pristupnog puta te uređenje vještačkog jezera i više objekata u seoskom planinskom stilu.

U udruženju “Viva Natura” nadaju se da će izletište “Busija” zbog jedinstvenog prirodnog ambijenta prevazići lokalni značaj te da će postati najposjećenije mjesto u regiji i osnov ove vrste turizma na majevičkom prostoru.

Ono što se već sada sa sigurnošću može reći, to je da, ko samo jednom dođe i vidi ovu planinsku ljepoticu, stalno se iznova vraća, sa prijateljima, porodicom itd.

Provjerite zašto!

Kontakt:

Udruženje “Viva Natura
+387 65 546 798
+387 65 919 991

E mail: Milenko.stevanovic@gmail.com

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR