Etno selo “Remić”

Etno selo “Remić”

873 views
0
PODIJELI

Etno selo “Remić” Menjik smješteno je na prijevoju između Bosne i Hercegovine. Po samom nazivu Menjik (meja, razgraničenje) je prirodna granica između dvije vegetacije, kulturološka i klimatska granica u samom središtu Bosne i Hercegovine.

U okviru turističkog kompleksa etno selo “Remić” ima za svakoga po nešto. Područje je pogodno i za ljetni i za zimski turizam. Istinska atrakcija je ljetno klizalište, jedinstveno i jedino na širem području. Staza za motocikliste u dužini od 25 km ide trasom nekadašnje rimske ceste. Staza je pogodna za sve one koji su željni avantura ispunjenih adrenalinom te ljubiteljima rekreativne vožnje. Šetnica (Trim staza) s odmorištima napravljena je na mjestu koje je bogato šumom i lokalitetima koja omogućuju pogled i razgledavanje svih ljepota ovog kraja i netaknute prirode. Dužina šetnice je 6 km. Rekreacijsko jahanje danas je jako traženo ne samo u turističke svrhe već i za zdravstvene potrebe. Etno selo “Remić” u svojoj ponudi nudi i tu mogućnost.

Turisti koji posjete i odluče boraviti u etno selu “Remić” Menjik naći će kompletan moderan i ugodan smještaj s udobnim sobama, zdravom hranom i tradicionalnim pićem šljivom koja se rado pije u svim krajevima Europe, komunikacijom sa svijetom i cijelim ambijentom pogleda na okolne planine kao što su Vranica, Crni Vrh, Zec planina, Čvrsnica, Ivan planina…

Etno selo “Remić” idealno je mjesto da odžavanje raznih skupova, sastanaka, proslava…
Ponuđeni sadržaji: Selo s 5 kuća, restoranom, crkvicom i prekrasnim parkom prirode nalazi se na 940 metara nadmorske visine gdje s jedne strane udara mediteranska klima dok s druge strane udara kontinentalna klima.
Sadržaj etno kuće: dnevni boravak, kuhinja, kupatilo, dvije sobe s ležajima za 5 osoba. Kućice su opremljene Internetom i satelitskom televizijom. Svaka kućica ima svoj intimni kutak uz šumu gdje gosti koji borave u njima mogu s društvom roštiljati ili pak uživati u ugodnom pogledu koji se prostire na okolne krajeve.

Etno selo “Remić” udaljeno je od grada Prozora 5 kilometara.
Prozor se nalazi se na regionalnom putu M16.2 koji vodi od Mostara-Jablanice s juga a sa sjevera nam možete doći iz pravca  Bugojna – Gornjeg Vakufa/Uskoplja.
Etno selo “Remić” udaljen je od Međugorja 100 KM, od Mostara 80 KM, od Sarajeva 120 KM, Banjaluke 140 KM

Etno selo Remić
Adresa: Ljubunci b.b., Prozor
Telefon: +387 36 783 204

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR