Etno selo Čardaci, istinska oaza mira

Etno selo Čardaci, istinska oaza mira

530 views
0
PODIJELI

Etno selo „Čardaci“ je prava oaza mira koju upotpunjuju i ostali sadržaji kompleksa koji je na svaki način podređen čovjeku i odmoru.

Etno selo se nalazi pored popularnog Aqua parka Ribica u Vitezu.

Etno selo Čardaci ima 13 objekata građenih isključivo prirodnim materijalima i, što je karakteristično, koje se grije na običnu vodu.

Zahvaljujući novim tehnologijama toplinskih pumpi etno selo koristi običnu vodu koja se crpi iz obližnjeg bunara dubokog tri metra. Iz obične vode uz pomoć toplinskih pumpi postiže se  temperatura od 60 stepeni.

Svaki objekat ima grijanje na običnu vodu i stoga je ovo prvo etno selo u Bosni i Hercegovini koje se grije na ovaj način .

Etno selo „Čardaci“ je u sklopu velikog turističko-zabavnog kompleksa „Viteški dol“, a svojim izgledom i sadržajem sasvim sigurno će privlačiti pažnju mnogih turista, ali i građana naše zemlje.

U sklopu ovog etno sela je restoran „Kod mlina” gdje u prijatnoj atmosferi možete uživati u ribljim specijalitetima iz ribnjaka koji se nalazi u sklopu restorana.

Naime, ambijent u kojem se nalazi, sama okolina, urađeni sa mnogo ukusa i pažnje, a sve to skupa opet ne odaje utisak nekog bogatstva već topline.

Ono po čemu je ovaj restoran poseban je riba jer je ribnjak odmah tu pored, i nema bolje garancije da će riba koju naručite biti svježa.

Također i pivnica “kod Crnog Mačka” nalazi se u sklopu Etno selo “Čardaci”, tako da se i ljubitelji dobrog provoda mogu opustiti i uživati.

Kada se gleda sve u cjelini, etno selo „Čardaci“ svojim izgledom ali i samom ponudom odaje veliki značaj prošlim vremenima, tradiciji i porodičnim vrijednostima, što ga čini idealnim odredištem za sve one koji su željni porodičnog odmora, opušajuće atmosfere ili ugodnog druženja.

Kontakt:

Tel.: +387 30 718-718
Fax: +387 30 718-720

Email: recepcija@cardaci.ba prodaja@cardaci.ba

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR