Eko selo „Natura“

Eko selo „Natura“

581 views
0
PODIJELI

Eko selo „Natura“ je projekat čiji je glavni cilj razvoj postojećeg turističkog potencijala Nacionalnog parka „Una“ i njegove okoline, kao i upoznavanja ljudi s ljepotom i bogatstvom ovog kraja. Nalazi se na ulazu br.6 Lohovo uz sjevernu granicu Nacionalnog parka „Una“ i udaljen je svega 10 km od centra Bihaća.

Prijekt „Natura Art“, kao dio eko sela, smješten je na veoma interesantnom dijelu rijeke Une a svojim sadržajem predstavlja bosansku tradiciju s akcentom na ovaj dio Krajine gdje su mlinovi i vodenice stoljećima mljeli pšenicu i kukuruz.

Stara kovačnica daje prikaz nekadašnjih alata kojim su se kovale alatke za rad na seoskim domaćinstvima. Ambijent je upotpunjen i bogatom gastronomskom ponudom sa neizostavnom unskom pastrmkom, kao specijalitetom sela.

Trenutni smještajni kapaciteti se nalaze u obližnjoj Vili s pogledom na slapove i brzake ljepotice i jedinstvene rijeke Une. Na raspolaganju je jedan apartman(4+1)-dvije spavaće sobe, kuhinja, dnevni boravak, kupatilu, terasa; te dvije dvokrevetne i jedna trokrevetna soba. Sve sobe su klimatizirane, imaju TV i WI-FI.

„Natura Art“ je samo dio projekta koji se zove Eko selo „Natura“ a koji će imati hotel sa 100 ležajeva, tri bungalova sa po 3 apartman te prateće ugostiteljske sadržaje otvorenog i zatvorenog tipa, kao i adrenalinske staze na obližnjem šumskom području Lohova.

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR