Eko selo Grabovica na Buškom jezeru

Eko selo Grabovica na Buškom jezeru

1.436 views
0
PODIJELI

Eko selo Grabovica na Buškom jezeru, nedaleko od Tomislavgrada,  priprema  se za 8. juni kada je planirano njegovo zvanično otvaranje.

Buško jezero, na nadmorskoj visini od 700 metara, ima površinu od 55,8 km². Jedna trećina jezera nalazi se u općini Livno a dvije trećine u općini Tomislavgrad.
Svojom površinom ovo jezero jedno je od najvećih u Europi. Nastalo je potapanjem Buškoga blata 1970-ih godina.Jezero se nalazi na tromeđi između Bosne, Dalmacije i Hercegovine, te je njegov prirodni smještaj i klimatski uvjeti razlog njegovome velikom turističkom potencijalu.
Posjetite Eco-selo Grabovicu i doživite iskonsku prirodnu ljepotu Buškog jezera i gostoljubljivost stanovnika i provedite aktivan odmor u predivnom pejzažu seoske idile.

Za Vas smo pripremili brojne svakodnevne aktivnosti i sadržaje kojima se možete zabaviti na imanju i okolici te upoznati čari boravka na Buškome jezeru.

Aktivni odmor i zdravstveni turizam
Eco-selo, u netaknutoj prirodi, nudi usluge koje promiču zdrav način života i kvalitetu življenja.
• Usluge fizioterapeuta
• Prikupljanje ljekovitoga bilja
• Nordijsko hodanje
• Biciklizam
• Vodeni sportovi
Buško jezero, svojom relativno malom dubinom (oko 10 metara), tijekom ljeta doseže temperature idealne za kupanje i bavljenje svim vodenim sportovima. Od 6. mjeseca temperatura dolazi do oko 20°C, te se zadržava do 9. mjeseca, a u 7. i 8. mjesecu nerijetko doseže i 25°C. Buško jezero je posebno povoljno za kupanje i plivanje, na nekoliko pješčanih plaža koje ga okružuju. Osim plivanja i kupanjapogodno je i za bavljenje sportovima koji uključuju vjetar – windsurfing i kiteboarding. U suradnji sa sportskim društvom Kazaginac možemo Vam ponuditi veslanje kajacima i kanuima po Buškome jezeru. U društvu ili pojedinačno, veslanje pruža drugačiji pogled na pejzaže buškoblatskoga kraja, a idealna je sportska aktivnost za vruće dane bez vjetra.
• Planinarski izleti
Eco-selo Grabovica organizira planinarske izlete, uz pratnju iskusnog vodiča uz kojeg možete naučiti i mnogo toga o povijesti, flori i fauni buškoblatskog kraja.

 

Smještaj
U ponudi Eco-sela je spavanje i odmor u ekskluzivno uređenim apartmanima. Eco-selo je okruženo visokim planinama i za najvećih ljetnih vrućina noći su hladne i ugodne za spavanje.

Gastro
Restoran Eco-sela poslužuje organsku hranu. Tradicija ovoga kraja rezultirala je bogatom kuhinjom, hrana se priprema polako, a jednako tako se u njoj i uživa.
Jednostavna priprema, ali punoća okusa karakteriziraju ovdašnju kuhinju.
Meze s domaćim suhim mesom, sirom, kruhom i uštipcima, peke sa teletinom i janjetinom, razna jela s ražnja, čorbe i juhe samo su neka od jela koja će zadovoljiti vaše nepce.

Konjički klub
Eco-selo Grabovica je ponosno na svoje konje. Te plemenite životinje ovdje su pronašle dom, dane provode u miru, slobodi i uveseljavaju svakoga tko ih pogleda, dodirne ili zajaše.
Upravo iz toga razloga osnovali smo i školu jahanja. Prilagodili smo je svim uzrastima i najveća nam je želja upoznati djecu s ljepotom konja i užitkom jahanja. Školu smo podijelili na 3 stupnja, koji jahaču daju sigurnost svladavanja znanja i postavljaju konkretne ciljeve za napredak.

Mini zoo-vrt
U Eco-selu Grabovica nastanjeno je preko 230 divljih i domaćih životinja. Posebno je zanimljivo za djecu koja mogu razgledavati i hraniti brojne životinje.

Dolaskom kod nas bit ćete tako daleko, a opet tako blizu civilizacije. Krenite i prihvatite svijet prirode Buškoga blata sa znatiželjom i radošću te će te naći mir i zadovoljstvo u stapanju s prirodom.
Kontakt
Grabovica b.b.,
80245 Prisoje, BiH;
www.ecoselograbovica.com;
info@ecoselograbovica.com;
Tel: +387/(0)34 366 851;
Fax: +387/(0)34 366 839

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR