Brioni kod Foče, mjesto koje odiše mirom

Brioni kod Foče, mjesto koje odiše mirom

627 views
0
PODIJELI

Gdjezavikend.ba u nastavku će Vam predstaviti još jednu izletničku destinaciju, ne toliko poznatu ali itekako vrijednu i atraktivnu. Naše odredište ovoga puta je istočna Bosna odnosno grad Foča koji u posljednje vrijeme postaje sve primamljivija turistička destinacija.

Tri kilometra od Foče na rijeci Ćehotini uzvodno nalazi se riječno ostrvce Brioni. Na ovom ostrvu ima šest stotina vrsta rastinja, a rijeka Ćehotina, koja okružuje ostrvo, bogata je slatkovodnom ribom: pastrmkom, škobaljem i lipljanom.

Na ostrvu je, ne narušavajući prirodni ambijent, atraktivnim arhitektonskim rješenjem sagrađen motel – restoran “Brioni”. Oko motela izgrađena je pješačka i trim staza, zabavni park za djecu sa malim zoo vrtom, a pedeset metara od motela uređeno je kupalište sa pjeskovitom plažom.

Riječno ostrvo Brioni na Ćehotini u posljednje vrijeme posjećuje sve više domaćih i stranih turista.Neuobičajeno lijep prostor mamac je za sve željne dnevnog odmora.Za one koji bi da se odmaraju i po nekoliko dana na usluzi je motel sa osam ležajeva i novosagrađeni apartmani.

Prirodne ljepote Briona su očaravajuće. Rijeka je blizu, sve odiše mirom koji narušava samo šum vjetra, rijeke i cvrkut ptica.

Ukoliko želite najaviti svoj boravak u pansionu na raspolaganju Vam je kont.tel. 058 210-646

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR