Brezovača, idealna za bijeg od gradske buke

Brezovača, idealna za bijeg od gradske buke

353 views
0
PODIJELI

GzV portal predlaže Vam da jedan od vikenda „rezervišete“ za posjetu naselju Brezovača koje je od općine Hadžići udaljeno samo sedam kilometara.

U prelijepom prirodnom ambijentu Planinarsko društvo “Brezovača” napravilo je savremeni planinarski dom koji je omiljena destinacija mnogih planinara.Planinarski dom “Brezovača” nalazi se u podnožju planine Igman, daleko od gradske buke, a njegova vrata otvorena su za sve posjetioce.

Do Doma se laganim hodom iz Hadžića može stići za dva sata. Odatle posjetioci mogu obići Golo brdo i Malo polje na Igmanu, do kojih se može stići za sat i po.

Brezovaču vole i ljubitelji brdskog biciklizma. Veoma je popularna poludnevna biciklistička tura Ilidža – Brezovača – Golo brdo, pogodna za sticanje kondicije.

Gosti mogu dobiti uštipke s kajmakom, grah i ostale specijalitete, a po želji posjetilaca domar je tu da spremi i druga jela.
Atraktivna lokacija, ukusna i domaća hrana, svjež planinski zrak samo su dio ponude u kojoj možete uživati kada posjetite “Brezovaču”.

U „Brezovači“ je na raspolaganju 16 kreveta i dva kupatila. Prostor oko Doma može se koristiti za odbojku, košarku, mali nogomet… Za one koji imaju djecu, tu su i ljuljačke.

Ugodan prirodni ambijent pruža idealne uvjete za dnevni odmor, a blizina grada je još jedna prednost ovog lokaliteta. Dom može prihvatiti grupe od 50 gostiju, a kontakt telefon je 061/224-471.

 

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR