Barice i Čavljak, januar 2015.

Barice i Čavljak, januar 2015.

384 views
0
PODIJELI

Ukoliko niste raspoloženi ili nemate mogućnosti za duže vožnje ili neke ozbiljnije planinarske ture,  neko bliže izletište je uvijek dobra opcija da ne gubite puno vašeg vremena a opet uživate i odmorite u prirodi. Kada je grad Sarajevo u pitanju, jedna od takvih izletišta su Barice i Čavljak, koje je ekipa portala Gdjezavikend.ba posjetila danas (26.01.’2014.) kako bi vam odgovorila na pitanje kako bi ih bilo ovih dana posjetiti…

Upravo na ovom lokalitetu, svakog vikenda ili ukoliko ste u mogućnosti i radnim danima, pronaći ćete spas od magle i smoga ali i uživati u prirodi, na čistom zraku.

Barice i Čavljak postala su omiljeno okupljalište mnogih Sarajlija u svako doba godine, pa ako i vi ne znate gdje i kako da provedete vikend , nećete pogriješiti uputite li se ka ovom mjestu, do kojeg vam je iz centra grada potrebno samo 20-tak minuta.

 

Od Čavljaka se pružaju uređene planinarske staze prema vrhovima Bukovik i Crepoljsko, te vodopadu Skakavac. Do izletišta možete doći automobilom ili minibusom broj 64, koji saobraća isključivo vikendom.

 

Na Baricama imate izbor od nekoliko domova i ugostiteljskih objekata dok na Čavljaku postoji Planinarski dom “Čavljak” – PSD Džemal Bijedić. Vaše je gdje se želite malo odmoriti i osvježiti.

 

Osim impozantnog panoramskog pogleda na Sarajevo, ovo izletište pruža mogućnost za duge relaksirajuće šetnje, porodične izlete kao i priliku da se odmorite od gradske vreve bez mnogo prethodnih priprema i peripetija oko dolaska do izletišta.

Čist zrak i prelijep ambijent učinili su Čavljak i Barce jednim od najoptimalnijih sarajevskih izletišta posebno u ovo doba godine…

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR